Riksdagsvalet – ett val om ideologi och språk!

YLE har idag släppt en analys av svaren på de frågor som vi kandidater besvarat i deras Valkompass. I analysen har man bla tittat på hur partierna och kandidaterna placerar sig ideologiskt. Det mest anmärkningsvärda var att centern placerade sig till vänster om socialdemokraterna och att socialdemokratiska kandidater var mycket spridda och ofta låg längre vänsterut än vad partiet uppgett.


För egen den placerade jag mig tryggt på den högra delen av skalan, nästan identiskt med var Samlingspartiet placerat sig. I min kampanj har jag varit tydlig med att jag en politiker som är tryggt förankrad i borligheten med inspiration från såväl libralt som konservativt. YLEs analys bekräftar just detta. På bilderna ovan ser du bilder på var jag och övriga åländska kandidater placerar sig ideologiskt.

I belysning av gårdagens  diskussion gällande Rinnes uttalanden om kommande regeringsbildning och Jessy Eckermans besked om att hon överväger att ansluta sig till den socialdemokratiska riksdagsgruppen kan man enkelt sammanfatta att årets riksdagsval på Åland handlar om ideologi och svenska språket!


Min innehållsdeklaration är klar: tydligt borgerlig och tydligt för svenskspråkigt samarbete!


Valet är ditt!


🇦🇽 Ehn för Alla – Alla för Ehn 🇦🇽

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s