Avgörande beslut – paus

Förr och nu… Tiden går…

Efter mycket funderande om mitt fortsatta politiska engagemang har jag nu fattat mitt beslut.

I princip sedan högstadietiden har jag varit mycket engagerad i att kunna påverka min vardag. Politiken har nu varit min vardag, natt som dag, vinter som sommar, jul som midsommar i snart 16 år. Politiken finns i mitt blod. Jag har nästan alltid trivts och trivs oerhört väl med det jag gjort och gör. Jag är så oerhört tacksam över att jag fått denna möjlighet och förtroede att företräda mitt parti, Åland och ålänningarna. Jag har alltid försökt att leva upp till förväntningarna som jag känt att funnits och hoppas att jag åtminstone delvis klararat av att leverera.

Att jobba och leva med politik har, trots att jag alltid försökt hitta god grund och återkoppling till verkligheten, ibland känts lite som att man levt i en bubbla. En politisk bubbla där verkligheten inte alltid nått ända fram. Det har fått mig att fundera.

16 år är en lång tid. Under den tiden har jag lagt studier åt sidan (allt för länge) , valt bort jobberbjudanden, låtit jobbet styra min dygns och årsrytm mm mm. På plussidan finns som jag nämnde ovan allt det jag fått uppleva, alla människor jag haft förmånen att träffa och lära känna och all den erfarenhet jag fått.

I juli i år fyller jag 44 år, befinner mig mitt i livet och har förhoppningsvis mycket kvar att göra och uppleva. Politiken kan helt säkert ge mig mycket mera och förhoppningsvis kan jag ge den tillbaka. Samtidigt har jag också på senaste tiden känt en nyfikenhet att pröva på något annat. Dessutom skulle, känner jag, privatlivet må gott av lite mera tid och framförallt lite mera avskiljdhet.

För ett år sedan fick jag möjlighet att börja vikariera på Alarmcentralen som alarmoperatör. Det ena gav det andra och nu jobbar jag deltid som projektledare och tf alarmmästare, något som ger mig oerhört mycket och som jag verkligen trivs med. Det ger nya infallsvinklar, jag lär mig nytt och trots att projektarbete har många likheter med politiken är detta något helt annat. Projektet ska vara klart till nästa mars/april. Vad som händer sen det har jag ingen aning om.

Med allt detta som grund har jag nu alltså fattat mitt beslut. Eftersom politik är en så stor del av mitt liv kommer jag att ställa upp i kommunalvalet i Mariehamn. Men sedan vill jag ge mig själv möjlighet att göra något annat som huvudsyssla. Jag har därför meddelat mitt parti att jag inte kommer att stå till förfogande för höstens lagtingsval utan ta en paus och göra något annat under fyra år. 2023 siktar jag sedan på, om väljarna så vill, att återkomma till landskapspolitiken.

Detta har inte varit ett lätt beslut, men jag känner ändå att det är det bästa för såväl mig själv som alla andra parter, särskilt på lång sikt. Det känns bra att hålla kvar ena foten i politiken, i det som varit och är mitt kall samtidigt som jag skapar en möjlighet att göra något helt annat och utforska vad livet i övrigt kan erbjuda.

Så vänner, finns det någon där ute som har något erbjudande eller förslag på jobb eller annat uppdrag för de kommande åren så hör av er, jag är öppen för diskussion! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s