Supervalåret 2019

Supervalår?

Besökte Helsingfors idag och inspirerades till ett inlägg…

Det sägs att 2019 kommer att bli ett supervalår för oss på Åland. Trots att drygt halva januari gått har man nog inte märkt mycket av det. Men visst har vi val på gång; i april riksdagsval, i maj EU-val och i oktober lagtings- och kommunalval.

För min del ligger fokus på riksdagsvalet. Ett val som sällan blir särdeles spännande hos oss här på Åland. Ändå måste nog konstatera att det är viktigt. Många av besluten som tas i riksdagen påverkar gemene ålänning direkt i vardagen. Den åländske riksdagsledamoten är en viktig kugge i relationen mellan självstyrelsen och statsmakten. Just detta har gjort att jag valt att ställa upp i årets riksdagsval.

Jag har under snart 16 år på heltid jobbat med politik. Jag har haft förmånen att se lagtingsarbetet ur såväl oppositions som regeringsperspektiv. Jag har samlat erfarenhet som gruppledare, partiordförande, utskottsordförande, vicetalman, minister och talman. I alla roller har utgångspunkten varit att hitta kloka beslut där respekt för andras åsikter och en vilja att hitta konstruktiva kompromisser vid osämja varit min signatur. Allt detta har gett mig en erfarenhet som jag är oerhört tacksam över som och gärna delar med mig av framåt.

I alla val behövs alternativ. Olika ideologisk syn och olika personliga egenskaper. Jag hoppas kunna finnas med som ett tydligt borgerligt alternativ med stark vilja att hitta vägar för att utveckla den åländska självstyrelsen i årets riksdagsval. Ännu lyser debatt och diskussion med sin frånvaro men jag är redo att börja så fort alternativen är klara.

Vill ni står jag till förfogande!

Ehn för Alla – Alla för Ehn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s