Nominerad

Ehn för Alla – Alla för Ehn
IMG_20181201_220725.jpg

För en vecka sedan blev det formellt klart att jag ställer upp i riksdagsvalet 2019. Jag är oerhört glad över att jag har ett parti bakom mig som är redo att ge mig chansen att ställa upp.

Detta blir mitt andra riksdagsval, förra gången det begav sig var för åtta år sedan. Mycket har hänt sedan dess, framför allt har jag haft möjlighet att samla erfarenhet och lära mig mig mera om hur vårt samhälle fungera och vad som inte fungerar.

Tiden som först minister och sedan talman har gett mig ovärderlig insyn i hur politiskt arbete ska bedrivas och jag har haft möjlighet att skapa ett obetalbart kontaktnät som hjälper mig vidare när det gäller att lösa nya utmaningar.

Jag hoppas i valrörelsen kunna lyfta några särskilda frågor som jag tror är viktiga för såväl oss ålänningar som gemene finländare:

1) En utvecklad självstyrelse som både Åland och Finland känner stolthet över

2) En familjepolitik som tar sin grund i dagens samhälle och som sätter fokus på familjerna, individerna och deras möjlighet till valfrihet

3) Ett Finland som inser styrkan i att fortsätta att vara tvåspråkigt och då inte bara som en tom bokstav på ett papper

Dessa var tre inledande frågor som jag för egen del upplever som viktiga och avgörande för framtiden. I kommande inlägg kommer jag att fördjupa mig i vart och ett av dessa. Jag kommer också att återkomma gällande landets ekonomiska utmaningar och vikten av att ständigt jobba med att skapa ett hållbart samhälle.

Hör gärna av er med frågor, kommentarer, synpunkter och inspel om frågor som behöver uppmärksammas och drivas. Tillsammans kan vi nämligen göra skillnad!

Ehn för alla – Alla för Ehn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s