Ensam är inte stark – Därför vill jag stärka Team Åland

Tillsammans med den Moderata lagtingsgruppen besökte jag idag på förmiddagen Ålands Näringsliv. VD Anders Ekström och styrelseledamoten Björn Kalm var våra värdar. Det blev två intressanta timmar där vi särskilt diskuterade tillväxt, förutsättningar och åtgärder. Under några år har den åländska ekonomin haft det kämpigt och det finns sannerligen frågor som behöver lyftas upp, diskuteras och lösas. Det viktigaste jag bär med mig från besöket är ända konstaterandet att det viktigaste av allt, för att hitta en bra väg in i framtiden är att vi försöker få alla att stiga upp och tillsammans konstatera att vi behöver göra allt för att skapa förutsättningar för tillväxt


Förmiddagens positiva besök fick sedan en positiv fortsättning när torsdagens Nya Åland publicerades på nätet i vilken samma VD Anders Ekström, i en spalt i tidningen, fortsätter att lyfta kloka infallsvinklar för att det dagliga arbetet ska kunna blomstra och leda till resultat. Få om ens någon framgång kan åstadkommas helt på egen hand. Detta gäller allt från näringslivet, föreningslivet till det politiska. De som helt kör sitt eget race utan att samla kompetenser, låta dom komplettera varandra och skapa tillsammans kommer inte att ha det lätt framöver.

Team Åland – det starka åländska landslaget i Helsingfors – kommer att bli mitt viktigaste mantra i kommande arbete i riksdagen. Laget bör ha sin bas hemma på Åland, med kompletteringar av goda vänner runt om inom och utanför Åland. Arbetet hittar sin grund i den åländska lokala politiken, riksdagsledamoten tar rollen som dörröppnare och lots.

Under mina 25 år i politiken har samarbete alltid varit den största faktorn till framgång. Jag är redo att tillsmans med övriga hugade spelare dra mitt strå till stacken för att bygga, breda och fördjupa Team Åland – För Åland i riksdagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s