Vardag och kampanj

Nu är det drygt tre veckor kvar innan valdagen och valtemperaturen stiger sakta. För min del gäller det nu att försöka kombinera vardagens uppdrag med kampanjandet.

Dagen inleddes med ett gemensamt möte mellan de tre partier som bildar landskapsregering för tillfället. Lagtings- och regeringsarbetet går på högvarv såhär i slutet på mandatperioden och mycket av tiden går nu åt att tillsammans med kollegerna lotsa iland de sista reformerna. Intressant, spännande och utmanande!

Sedan i höstas jobbar jag också deltid som projektledare/tf alarmmästare på Alarmcentralen. Om ca ett år ska ett nytt program för mottagning av samtal och utalarmering bl.a. ambulans och räddningstjänst finnas på plats. Ett stort och komplicerat projekt som är och har varit mycket givande och jobba med. Idag sammanträdde styrgruppen för projektet för att stämma av hur arbetet framskrider. Mycket arbete kvarstår men jag konstatera att det känns som vi kommit en god bit på vägen. Att jobba i projekt är en ny erfarenhet för mig. Liknar till vissa delar arbetet i politiken men det har också gett nya erfarenheter som jag känner att jag kommer att ha nytta av framöver.

Sen eftermiddag träffades en grupp från Ålands Brand- och Räddningsförbunds styrelse för att jobba fram en kommunikationsstrategi för förbundets verksamhet. Trots att tröttheten hade börjat göra sig kraftigt påmind denna sena tidpunkt på veckan så lyftes humöret av att få jobba tillsammans med det alltid positiva gänget i ÅBF där någon alltid har någon rolig kommentar på lut som lättar upp stämningen och ger energi.

Som synes ovan har brandkåren, mitt stora fritidsintresse sedan 11 års ålder, givit mig såväl jobbmöjligheter som möjligheten att få lära känna och jobba ideellt tillsammans med många trevliga människor. Som lite kuriosa kan nämnas att jag genom mitt engagemang i brandkåren lärt känna rikspolitiker som Ulla-Maja Wideroos, Thomas Blomqvist och Veronica Rhen-Kivi. Kontakter och vänskap som jag haft stor nytta av också inom politiken.

Vid 19:30-tiden hade jag sedan förmånen att få introducera ett 40-tal trädgårdsanläggare från norra Sverige i självstyrelsens historia och om hur Åland funderar idag. Jag erkänner villigt att det kändes segt att ta sig upp ur soffan och åka iväg och träffas dess människor, men som vanligt var det både trevligt och kul när man väl kom iväg. Under åren som minister och talman har tillfällen som dessa varit många och jag kan konstatera att jag nog aldrig kommer att tröttna på att få sprida kunskap gällande Åland och oss som bor här.

Nu har jag samtidigt som jag plitat på detta inlägg suttit i det som jag ibland brukar kalla mitt andra vardagsrum, vagnshallen på Strandnäs FBK, och slängt käft och skrattat tillsammans med några av vännerna i kåren. Nu väntar en skön varm bastu!

Imorgon önskar jag just DIG välkommen till Sittkoffs i Mariehamn där min kampanj inför riksdagsvalet rullar vidare. Kom dit och prata några ord och berätta vad just du tycker är viktigt att jag ska jobba med kommande mandatperiod i riksdagen! VÄLKOMMEN!!

De kommande tre veckorna ser ut att fortsätta i samma stil som ovan, dvs i en härlig blandning av vardagliga sysslor med tillfällen att träffa mycket folk och olika kampanjtillfällen som bjuder till möjlighet att diskutera riksdagspolitik.

Ehn för Alla -Alla för Ehn!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s