Basinkomst — igen…

Jag har tidigare gett min syn på basinkomst men repeterar den gärna så det blir klart och tydligt.

Grunden för vår välfärd och för vårt arbete att öka det generella välståndet är arbete. En politik som stimulerar arbete är det enskilt viktigaste för att stötta de mest ekonomiskt utsatta i vårt samhälle idag.

Det blir då viktigt att utforma skattesystemen så att arbete alltid lönar sig och att alla via skattsedeln är med och bidrar till bygget av samhället. Utgångspunkten måste vara att alla som kan är med och drar sitt strå till stacken.

Samhället behöver ändå bygga upp ett trygghetssystem med stöd och bidrag för att stötta dem som hamnar i svåra situationer. Dessa insatser bör då huvudsakligen riktas till de som för tillfället har behovet och inte ske genom generella tilldelningar som ett system med basinkomst skulle göra. Dessutom bör dessa stödfunktioner vara enklast möjliga utan onödig byråkrati.

För mig är det en självklarhet att vi ska bygga ett samhälle med sociala trygghetssystemen som konstrueras likt en studsmatta som dämpar eventuella fall i livets vändningar men också hjälper individen tillbaka till självständighet så snabbt och effektivt det bara är möjligt!

Sammanfattningsvis, ja till riktade insatser som stärker individens möjlighet att växa och klara sig själv, nej till generella lösningar som är dyra och motverkar viljan att själv ta del i samhällsbygget!

Ehn för Alla – Alla för Ehn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s